Grozav dulcele acesta, dragii mei ! Groozav ! Nu mă mir că place copiilor. Rețeta, de pe pagina lui Adi Hadean, am reprodus-o întocmai, si am folosit cantități duble, precum era recomandat. Voi decideți dacă faceți așa sau nu.
Realizatoare este Arjana. Si vă mai spun un secret : vor mai urma câteva creații ale Arjanei care vă vor plăcea cu siguranță !
Pentru o tavă normală de cuptor avem nevoie de :
Cinci ouă
100 g de zahăr
50 g de ulei
50 g de lapte
90 g de făină
40 g de cacao
5 g de praf de copt
Un praf de sare
Pentru cremă :
130 ml de lapte
O linguriță de amidon
5 g de gelatină granule
30 ml de apă rece
120 g de mascarpone
120 ml de lapte condensat
200 ml de frișcă
2 linguri de miere
Un pachet de zahăr vanilat
Pentru blat, batem albușurile cu sare și cu o lingură de zahăr. Frecăm gălbenușurile cu zahăr până își dublează volumul, adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm făina cu praful de copt și cacao și o încororăm în crema de gălbenușuri. La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă. Coacem aluatul într-o tavă unsă și înfăinată , 7-8 minute , la 180 de grade.
Pentru cremă :
Înmuiem gelatina în apă rece. Amestecăm amidonul cu laptele și fierbem să se ingroase putin. Adăugăm gelatina scursă, lăsăm compoziția la răcit , acoperind vasul cu o folie alimentară. Batem frișca.
Amestecăm crema de lapte cu mierea, cublaptele condensat și cu mascarpone. Adăugăm frișca bătută. Lăsăm crema la rece timp de 15 minute.
Întindem apoi crema pe blatul tăiat în două părți egale, sau pe unul din blaturi în cazul în care facem porție dublă. Prăjitura, așa pregătită , o punem la rece una două ore.
Nu ezitați să o încercați, va fi un succes garantat !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu