duminică, 5 februarie 2017

Felii de lapte

     
                               

             

                        
Grozav dulcele acesta, dragii mei ! Groozav ! Nu mă mir că place copiilor. Rețeta, de pe pagina lui Adi Hadean,  am reprodus-o întocmai, si am folosit cantități duble, precum era recomandat. Voi decideți dacă faceți  așa sau nu.

Realizatoare este Arjana. Si vă mai spun un secret : vor mai urma câteva creații ale Arjanei care vă vor plăcea cu siguranță ! 


Pentru o tavă normală de cuptor avem nevoie de :

Cinci ouă 
100 g de zahăr 
50 g de ulei 
50 g de lapte 
90 g de făină 
40 g de cacao 
5 g de praf de copt 
Un praf de sare 

Pentru cremă : 
130 ml de lapte 
O linguriță de amidon 
5 g de gelatină granule 
30 ml de apă rece 
120 g de mascarpone 
120 ml de lapte condensat 
200 ml de frișcă 
2 linguri de miere 
Un pachet de zahăr vanilat 

Pentru blat, batem albușurile cu sare și cu o lingură de zahăr. Frecăm gălbenușurile cu zahăr până își dublează volumul, adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm făina cu praful de copt și cacao și o încororăm  în crema de gălbenușuri. La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă. Coacem aluatul într-o tavă unsă și înfăinată , 7-8 minute , la 180 de grade. 
Pentru cremă : 
Înmuiem gelatina în apă rece. Amestecăm  amidonul cu laptele și fierbem să se ingroase putin. Adăugăm gelatina scursă, lăsăm compoziția la răcit , acoperind vasul cu o folie alimentară. Batem frișca. 
Amestecăm crema de lapte cu mierea, cublaptele condensat și cu  mascarpone. Adăugăm  frișca bătută. Lăsăm crema  la rece timp de 15 minute. 
Întindem apoi crema pe blatul tăiat în două părți egale, sau pe unul din blaturi în cazul în care facem porție dublă. Prăjitura,  așa pregătită , o punem la rece una două ore. 
Nu ezitați să o încercați, va fi un succes garantat ! 

                                 
       

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu