luni, 6 februarie 2017

Fursecuri cu unt de arahide si ciocolată

                                  


Dintre contribuțiile culinare americane, pe langa ketchup, berbecue sauce și pancake, la mare preț se află, pentru mine, untul de arahide. Ah ce-i place ! Ce bine se potrivește în diverse prăjituri ! 
Azi avem un astfel de exemplu. 
Fursecuri, fragede, cu aschii de ciocolata și cu acel gust specific al untului de arahide ! 
Rețeta am găsitt-o în portalul Petitchef citata din blogul "Madamelechef " 
Am reprodus-o intocmai : 


 Avem nevoie de : 
1/2 pachet de unt 
Trei linguri de unt de arahide 
Șase linguri de zahăr brun  
Un ou 
100 g de așchii sau lentile de ciocolată amăruie
O linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
7 linguri de făină

Amestecăm zahărul, untul, untul de arahide și oul. Adăugăm făina, bicarbonatul și praful de copt. În final ciocolata. 
Din aluatul format luăm cu lingurița cantități mici, plasăm grămăjoare pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, și coacem 20 de minute la foc mediu. ( 160 de grade ) 
Putem păstra fursecurile timp mai îndelungat în cutii de tablă. 












Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu