Ele au 188 kcal per porție (4-5 ) și pot le puteți pregăti si în perioada de post, sunt o sursă de fosfor, potasiu și selen. Conțin uleiuri de tip Omega 3 și, intr- un cuvât, sunt foarte sănătoase.
Le putem însoți de cartofi natur si eventual un sos de smântână cu mărar.
Vă milțumesc, Ewa și Nils, că ne-ați oferit această rețetă original suedeză !
Ingrediente:
Pentru două porții :
* 400g de pește, în cazul acesta cod
* 2 linguri de pesmet
* 1 ou
* O linguriță de muștar de Dijon
* O lingura de smântână de smântână fluida (pentru frișcă)
* O lingura de ceapă verde sau alta ceapă dulce tăiată foarte fin
* O lingura de pătrunjel tăiat mărunt
* Sare, piper
Se macină pestele, fără a-l face pastă ! ( Eu l-am tăiat mărunt cu cuțitul, ne spune Mioara ) Se amesteca toate ingredientele înșirate mai sus și de lasă amestecul la rece, cel puțin 20 min.
Se formeaza chiftele mai măricele care se prăjesc la foc potrivit in puțin ulei până când de rumenesc pe fiecare parte.
O porție cu cartofi are 338 kcal.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu