Iată una din ele :
Tarte cu Gorgonzola, fructe uscate și gem de pere
Rețeta se poate prepara și la termomix , în acest caz, o aveți în rețetarul aparatului
- 60 de grame de unt
- 100 g de migdale măcinate
- 70 g de nuci marunțite dar nu măcinate
- 100 g de branză cremă
- 20 g de făină dură de secară sau hrișcă măcinată ( in caz că nu găsiți, folosiți făină de grâu )
- 120 g de brânză tip Gorgonzola
- Un ou
- O lingurița de salvie uscată
- Sare
- O lingură de suc de lămâie
- Frunze proaspete de cimbru
- 20 g de fructe uscate
- Gem de pere sau prune mai vâscos
- Incălzim cuptorul la 160 de grade
- Pregătim , ungând cu unt, 24 de forme mici de muffins, sau 12 forme de tarte cu baza de 3,5 cm .
Tăiem mărunt fructele uscate.
Preparăm un aluat din migdale, faină, salvie, unt, sare, o llingură de nuci tăiate mărunt, O linguriță de fructe uscate tăiate foarte mărunt , care pot fi caise, prune, curmale sau smochine .
Tapetăm fiecare formă cu acest aluat.
Pregătim umplutura amestecând brânza cremă, brânza Gorgonzola, oul, un pic de piper, sucul de lămăâie, restul nucile mârunțite și restul de fructe uscate . Crema obținută o împărțim în tartele pregătite cu aluat și le coacem la 160 de grade timp de 15 minute. Garnisim cu câte o linguriță de gem de prume, pere sau caise peste care presărăm cimbru proaspăt tăiat mărunt, dacă avem.
Vă garamtez că este un aperitiv rafinat !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu