duminică, 12 ianuarie 2020

Tarte cu Grogonzola , fructe uscate și gem de pere sau magiun







Am prezentat pe facebook cateva rețete de aperitive pentru ocazii festive sau pentru o dupa masă cu prietenii. M-am gândit că va veți bucura nu doar de poze ci și de rețete .
Iată una din ele :  
Tarte cu Gorgonzola, fructe uscate și gem de pere 
Rețeta se poate prepara și la termomix , în acest caz, o aveți în rețetarul aparatului 


  • 60 de grame de unt  
  • 100 g de migdale măcinate 
  • 70 g de nuci marunțite dar nu măcinate  
  • 100 g de branză cremă 
  • 20 g de făină dură de secară sau  hrișcă măcinată  ( in caz că nu găsiți, folosiți făină de grâu ) 
  • 120 g de brânză tip Gorgonzola 
  • Un ou  
  • O lingurița de salvie uscată 
  • Sare
  • O lingură de suc de lămâie
  • Frunze proaspete de cimbru 
  •  20 g de fructe uscate 
  • Gem de pere sau prune mai vâscos 

  • Incălzim cuptorul la 160 de grade
  • Pregătim , ungând cu unt, 24 de forme mici de muffins, sau 12 forme de tarte  cu baza de 3,5 cm .
Tăiem mărunt fructele uscate.
Preparăm un aluat din migdale, faină, salvie, unt, sare, o llingură  de nuci tăiate mărunt,   O linguriță  de fructe uscate tăiate foarte mărunt , care pot fi caise, prune, curmale sau smochine .
Tapetăm fiecare formă cu acest aluat. 
Pregătim umplutura amestecând brânza cremă, brânza Gorgonzola, oul, un pic de piper, sucul de lămăâie, restul  nucile mârunțite și restul de fructe uscate  . Crema obținută o împărțim în tartele pregătite cu aluat și le coacem la 160 de grade timp de 15 minute. Garnisim cu  câte o linguriță  de gem de prume, pere sau caise peste care presărăm cimbru proaspăt tăiat mărunt, dacă avem.
Vă garamtez că este un aperitiv rafinat !  


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu