Trebuie să recunosc că înainte să vin în Germania nu am cunoscut această tulpină care apare în grădini și pe piețe relativ devreme primăvara, rubarba, absolut deloc.
Am aflat aici cu uimire că se poate, și se si folosește, la prăjituri, sosuri, supe, compoturi. La început am fost sceptică. Dar e bună, e sănătoasă, e la îmdemână atunci când încă nu avem alte fructe proaspete care să nu fi călătorit peste mări și țări.
Când deci am citit rețeta m-a interesat imediat, m-am hotărât să o încerc și dacă iese bine să v-o recomand. E o prăjitură spornică, dar nepoții mei au dat iama în ea..Puteți să vă inchipuiți că m-am bucurat .
Pentru o tavă mare :
- 250 g de zahăr
- 250 g de unt
- 350 g de făină
- Sare
- 1/2 linguriță de scorțisoară
- 50 g de nuci tocate
- 2 lingurițe de praf de copt
- Cinci ouă
- 400 g de mere
- 400 g de rubarbă
Curățăm și tăiem merele în bucăți de 1,5 -2 cm , curățam rubarba, astfel încât să înpărtăm stratul exterior fibros. Tăiem tulpinile in felii de 1,5 cm. Atât bucățile de mere cât și cele de rubarbă le stropim cu suc de lămâie să nu se oxideze.
Amestecăm zahărul cu untul moale până se face spumă, adăugăm rând pe rând ouăle. În paralel amestecăm componentele uscate, cu excepția nucilor. Adăugăm făina, praful de copt, sarea si scorțisoara pisată la compoziția cu ouă, amestecăm în final și nucile . În toate aceste etape ne putem foarte bine folosi de un robot. Vom obține un aluat moale pe care îl ungem pe suprafața tăvii de copt acoperite cu o hârtie de copt , sau bine unse si presărate cu făină . Peste aluat plasăm alternativ fructele care vor acoperi toată suprafața. În final presărăm fulgi de unt și zahăr tos. Coacem 40-45 de minute la 175 de grade .
Lăsăm să se răcească , dar e foarte bună si călduță.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu