miercuri, 8 aprilie 2020

Pilaf cu rosii și praz





În una din zile am căutat cumpărat două felii de ton proaspăt pe care am intenționat să le gătesc la grătar și în căutarea unei garnituri potrivite am dat peste această rețetă.


Cred, de altfel, că se poate mânca și ca un fel de sine stătător intr-o zi fară carne . 
Mie imi place prazul și mă întreb deseori de ce l-am ocolit cu ani în urmă. Este o legumă ce crește fără prea multă bătaie de cap în grădină, e spornic, are o dulceața pe care ceapa nu o are, poate fi folosit la supe, la mâncăruri cu rosii și măsline , aveti aici un exemplu praz cu măsline și, percum vă voi arăta acum, și într-un pilaf vegetarian. 
Pentru patru porții avem nevoie de : 
  • 4 fire de praz
  • O ceapa 
  • O cană de orez
  • 4 roșii 
  • Două cani de supă de pui sau zarzvat ( chiar din concentrat bio de supă ) 
  • O lingură de ulei neutru 
  • O lingură de ulei de măsline 

Curățăm si taiem prazul rondele, curățăm și mărunțim ceapa. Spălăm , oparâm și cojim roșiile. Le întepărtam coterul si le tăiem felii . 
Încungem într-o cratiță uleiul, calim foarte ușor ceapa, atât cât să se immoaie, adăugăm orezul si amestecăm pe foc de câteva ori fără să il lăsăm să își schimbe culoarea . 
Opărâm prazul cu apă fierbimte și îl scoatem pe o strecurătoare să se scurgă bine apa. 
Punem orezul cu ceapa într-o formă termorezistentă, săram și piperăm având un pic grijă cu sarea. Adăugăm  prazul și feliile de roșii decojite și turmăm apoi supa de zarzavat sau de pui , pe care am pregătit-o în prealabil . 
Dăm la cuptorul incins la 175 de grade cam o oră, până eate absorbit tot lichidul . Cănd scoatem ghiveciul din cuptor îl stropim cu o lingură de ulei de măsline. 

Acest ghiveci poate fi consumat cu o salată verde sau fară , răcit la temperatura camerei și astel e un fel ușor și racoros de vară. 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu