marți, 14 aprilie 2020

Supă de salată II




Cu ceva timp în urmă am scris rețeta unei supe de salată. Aveți rețeta aici
.
Azi iar m-a apucat cheful, supa aceasta este, alături de supa de măcriș, o supă de primăvară, care îți ridică moralul atunci când ,în aprilie,  vremea e capricioasă, primăvara vine greu, verdețurile nu mai au nici un Dumezeu după o iarnă lungă, și te-ai cam săturat de supa de rosii din conservă. 
Să vedem, deci:


  • Pentru patru porții :
  • 1-2 căpățâni de salată,depinde căt sunt de mari
  • O lingură de mărar tocat
  • 2-3 de usturoi
  • 2 l de apă
  • O lingură de concentrat de legume bio 
  • O lingură de mărar tocat
  • 100 ml de lapte
  • 2 lingurițe de făină 
  • Două ouă fierte
  • 100 g de șuncă fiartă sau bacon
  • Smântănă groasă pentru decor
  • 2 linguri de oțet de mere sau aceto alb
  • Sare (moderat)


Curățăm usturoiul și salata. Salata o spălăm foarte bine. Tăiem usturoiul felii, și salata în felii mai groase. Punem la fiert apa, adăugăm concentratul de supă (puteți renunța la el dar atunci fierbeți în apă un morcov, o ceapă, o bucată de țelina pe care le indepărtați când adaugați salata. Lăsăm apa să fiarbă și când dă în coloct adăugăm salata și usturoiul. Fierbem 10 minute. Între timp amestecăm 2 lingurițe de făină cu laptele rece , turmăm amestecul în supă, apoi mărarul . Fierbem încă 2-3 minute.
Când supa e gata o asezonăm cu sare și oțet de mere sau aceto alb. Tăiem șunca felii șubțiri , o frigem  să fie crocantă în puțin ulei. Fierbem ouăle tari, le curățam si le taiem in două jumatăti.  Dacă vreți puteți să lăsați să alunece în supă ouăle crude, pentru fiecare porție un ou. Servim supa cu suncă crocantă, câte o jumătate de ou fiert și un boț mic de smântână . aici

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu