Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
joi, 17 ianuarie 2013
Tort de clătite imperial
Iată ce ne spune Mioara:
”La fiecare ou, se pun: 10 g unt, 10 g zahar, 10 g făină.
În plus, mai trebuie lapte şi zahăr vanilat.
Eu fac tortul acesta din 10 ouă, deci 100 g unt, 100 g zahăr, 100 g făină, 2 pachete zahăr vanilat şi cam 150 ml lapte.
Mai întâi, se topeşte untul (fără să fie fierbinte) şi se freacă cu zahărul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, apoi acestea din urmă se adaugă la amestecul unt – zahăr, totul omogenizându-se. Zahărul se topeşte şi obţinem o cremă pufoasă. Se bat albuşurile – spumă tare – şi se răstoarnă peste restul compoziţiei. Se amestecă încet, cu o lingură de lemn. Consistenţa trebuie să fie aceea a unei smântani groase.
Pentru clătite, am folosit o tigaie cu diametrul de aproximativ 25 cm.
Clătitele se prăjesc numai pe o parte (acesta e tot secretul: par umplute cu cremă de vanilie, deşi nu sunt). Focul trebuie să fie potrivit. Clătitele se clădesc, cu grijă, unele peste altele, cu faţa neprăjită în sus, mai puţin ultima, care se răstoarnă invers”.
Şi eu am o reţetă asemănătoare, de la mama, care o utiliza foarte des. Noi presăram un strat de nuci măcinate şi zahăr, peste partea necoaptă a clătitei, şi foloseam mai puţin unt.
Este un desert demn de a fi încercat, întrucât rezultatul e peste aşteptări pentru o reţetă atât de simplă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu