Eu consider papanași, precum clătitele, dar mai ales papanașii, desertul național.
E o treabă să îți iasă bine...ba prea moi, ba prea tari ...cred că e foarte importantă și brănza de vacă folosită. Nu demult mă plângeam că nu mai găsesc brânza de altă dată pe care o aduceau precupețele în piețele Timișorii, grasă si consistenta, invelită în rifon...
De asemenea vă spuneam că soacra mea făcea niște papanași formidabili. Ei bine, aceștia pe care vreau să îi preInt azi, realizați de Mioara la sugestia Angelicăi, toate prietenele mele și cooautoare ale blogului acesta, sunt formidabile și se aseamănă de acele bile de papanași preparate de soacra mea. Desi componenta de baza este iaurtul si nu brânza de vacă .
Rețeta provine inițial din pagina Retete Gustuase - suntgospodina.net
Sa vedem despre ce e vorba :
- 150 g de pesmet ( 12-14 linguri )
- 2 linguri de zahăr
- 50 g de unt
- 700 ml de iaurt gras
- 4 linguri de zahăr
- 2 Plicuri de zahaăr vanilat
- Un pic de sare
- 2 ouă
- 200 g de gris ( 12-14 linguri )
Prima dată pregătim pesmetul , prăjindu-l în unt și amestecându-l cu zahăr intr-o tigaie
Separat batem ouăle, adăugăm zahărul , sarea, zahărul vanilat și iaurtul si punem compozitia la fiert la foc mic. Când s-a omogenizat bine adăugăm grisul. Amestecăm din nou și luăm de pe foc , lăsăm totul să se răcească 15 minute.
Formăm cu mâna udă găluște sau papanași cum doriți să îi numim, in funcție de mărime om avea 16-18 găluste pe care le trecem prin pesmetul pregătit dinnainte, le plasăm intr-o tavă de cuptor sau un vas jena și le coacem la 180 de grade, 15 minute !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu