Am găsit niște afine care mi-au făcut cu ochiul și răsfoind prin nenumăratele mele caiete de rețete am găsit una numai bună pentru a procesa afinele.
M-am uitat peste ea, am constatat ca am tot ce este nevoie și m-am pus pe treabă .Trebuie să recunosc , am sperat ca la vederea prajiturii să fac sa sclipească niște ochișori căprui si albaștri care mă vor vizita la aces sfărșit de săptămână. Prajitura mai are și avantajul că nu șe usucă peste noapte și deci poate fi făcută în liniște cu o zi înainte să vă vină nepoții, copii sau prietenele învizită
Pentru o tavă obișnuită, cam 15 bucăți pătrate , avem nevoie de :
- Patru ouă
- 100 ml de unt topit
- 120 ml de suc de portocale sau mere
- 180 g de zahăr
- 140 g de făină
- 140 g de migdale măcinate
- 1/2 de plic de praf de copt
- 250 g de afine
- 2-3 linguri de fulgi de migdale
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu