miercuri, 27 mai 2020

Grătar de vită cu fasole verde









La ultimele cumpărături mi-a făcut cu ochiul o felie de carne, frumos ambalată, cu toate 
amănuntele de proveniență menționate, o felie de vrăbioară, mai exact, în limbajul modern de bucătărie un rib-eye steak. 
După ce m-am documentat un pic privind modul de pregătire , nu am prea mai fript pe grătar sofisticatul rib-eye steak, m-am pus pe treaba. 
Am cugetat și asupra garniturei, pe care nu am vrut să o reduc la cartofi, vedeți, carne nobilă merită ceva mai acătări ...am conclusionat că fasolea verde ar fi pe măsură .

Deci azi gătim un grătar de vită, o felie de vrăbioară , marmorată , fragedă aromată așa incât nu necesită prea multe arome straine, eu m-am limitat la sare (ce e drept se rataciseră prin ea niște fulgi de trufe ) și piper . 
Am gătit doar pentru mine, deci am avut : 

  •  
  • 250 g de carne 
  • 300 g de fasole verde 
  • Sare 
  • Piper 
  • 2 căței de usturoi 
  • 50 g de unt 

Carnea am scos-o din frigider cam o oră, o oră și jumătate înainte de a o plasa pe grătarul electric.
Am spălat fasolea, am curățat-o, am tăiat-o în bucăți de 2-3 cm, eu am avut o fasole lată, verde, uzuală, cea care se găsește cel mai des pe aici. Dacă aveți alt soi , procedați cum credeți că e bine. Nu trebuie sfărâmată. Trebuie să fie plăcută la mâncat. Apoi am fiert-o în apă fierbinte, până s-a înmuiat, am clătit-o în apă rece ca să își păstreze culoarea și am scurs-o bine. 
Am încălzit, topit, untul într-o cratiță portivit de mare, am adăugat doi căței de usturoi zdrobiți șimapoi fasolea. Nu e necasar sa mai fiarbă . Doar atât cât usturoiul să se inmoaie un pic. 

Asta e momentul in care punem carnea pe grătar, de care o fi el. Eu am unul electric, cu programare pentru diferitele tipuri de carne, e foarte util când nu poți sau nu ai chef să pornești grătarul în curte. 
Grillul electric m-a anunțat că e suficient de fierbinte, am pus carnea, am închis capacul șî am așteptat  să ajungă la faza medium , așa imi place mie . După ce s-a făcut cum am vrut eu am sărat-o si pipărat-o. Mai mult nu a fost necesar. Zemos și incredibil de fraged, grătarul meu. 
A fost o cină delicioasă . 
Vă recomand și un vin roșu pe lângă pentru completarea deliciului, și, deși nu e o distracție prea ieftină merită să o savurari cu prieteni . Așa e viața frumoasă . 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu