duminică, 24 mai 2020

Supă de sparanghel verde

Sparanghelul verde este poate mai puțin nobil ca fratele lui alb, dar mult mai aromat și are marele avantaj de a fi si mai ieftin și mai ușor de găsit, oricum o perioadă mai lungă din an. Am impresia că anul acesta a fost chiar o recoltă bogată de sparanghel verde, îl gasim peste tot și in felul acesta ne inspiră la diferite rețete. E bun în salate, e bun în mancăruri cu multe legume în wok, e bun la cuptor, și e bun și în supă . 
Azi o supă de sparanghel verde, rețeta Arjanei .

  • Două snopuri de sparanghel verde
  • 50 g de unt  
  • 1,5 l de supă de legume 
  • O ceapă 
  • Un cățel de usturoi
  • 100 ml de smântână dulce 
  • Sare 
  • Piper 


La sparanghelul verde nu trebuie decât să îi tăiem cam 1-2 cm din partea bazală , cea eventual osoasă . Nu trebuie curățat. Îl spalam și îl taiem in bucăți de 2-3 cm.
In jumătate din cantitatea de unt calim ușor cât să se înmoaie ceapa și usturoiul. Adăugăm bucățile de sparanghel și mestecăm un pic pe foc. Totul fără să se prindă de fundul cratiței sau sa se inchidă la culoare.  Salvăm penteu decor 2-3 vârfuri de sparanghel .Adăugăm supa, pe care, de altfel o putem prepara și din concentrat bio de zarzavaturi. Produsele de ultimă oră din categoria asta, dacă sunt intr-adevar procesate biologic și fara aditiv artificiali sunt bune, nu au acel tipic gust de Vegeta , sau Maggi. Dar putem desigur să fierbem sparanghelul impreună cu un morcov, o rădăcină de păteunjel, o bucata de țelină . Lăsăm pe foc până ce s-a înnmuiat sparanghelul , respectiv restul legumelor, mixăm totul. Adăugăm smântâna. Dregem cu sare, piper, restul de unt , eventual un pic de coajă de lămâie rasă și un pic de suc de lămâie. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu