Azi o supă de sparanghel verde, rețeta Arjanei .
- Două snopuri de sparanghel verde
- 50 g de unt
- 1,5 l de supă de legume
- O ceapă
- Un cățel de usturoi
- 100 ml de smântână dulce
- Sare
- Piper
La sparanghelul verde nu trebuie decât să îi tăiem cam 1-2 cm din partea bazală , cea eventual osoasă . Nu trebuie curățat. Îl spalam și îl taiem in bucăți de 2-3 cm.
In jumătate din cantitatea de unt calim ușor cât să se înmoaie ceapa și usturoiul. Adăugăm bucățile de sparanghel și mestecăm un pic pe foc. Totul fără să se prindă de fundul cratiței sau sa se inchidă la culoare. Salvăm penteu decor 2-3 vârfuri de sparanghel .Adăugăm supa, pe care, de altfel o putem prepara și din concentrat bio de zarzavaturi. Produsele de ultimă oră din categoria asta, dacă sunt intr-adevar procesate biologic și fara aditiv artificiali sunt bune, nu au acel tipic gust de Vegeta , sau Maggi. Dar putem desigur să fierbem sparanghelul impreună cu un morcov, o rădăcină de păteunjel, o bucata de țelină . Lăsăm pe foc până ce s-a înnmuiat sparanghelul , respectiv restul legumelor, mixăm totul. Adăugăm smântâna. Dregem cu sare, piper, restul de unt , eventual un pic de coajă de lămâie rasă și un pic de suc de lămâie.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu