miercuri, 8 februarie 2012

Omletă cu ciuperci pe un pat de rucola




Gusulita:
Cu varianta de omleta pe care v-o propun azi, care vă va încânta şi ochii, nu numai papilele gustative,  puteţi să vă surprindeţi în mod plăcut familia şi prietenii.


Pentru două porţii:

200 g ciuperci champignon
30 g unt
4 ouă
2 linguri de smântână lichidă
sare, piper
2 linguriţe de caşcaval ras
o mână bună de rucola
aceto balsamico

Curăţăm ciupercile cu o periuţă, fără să le cojim, le tăiem felii şi le călim uşor, în jumătate din cantitatea de unt. Le luăm de pe foc atunci când devin lucioase, înainte să lase apă. Sărăm şi piperăm.
Batem ouăle cu cele două linguri de smântână, sărăm şi piperăm, şi, din masa aceasta, coacem două omlete, pe rând, într-o tigaie antiadezivă, într-un pic de unt, 3- 4 minute, pe fiecare parte, până devin aurii. Le lăsăm să alunece în câte o farfurie, unde am pregătit un pat de rucola, stropit cu  aceto balsamico. Pe fiecare omletă aşezăm ciupercile, rulăm şi presărăm puţin caşcaval ras.
O minune, vă asigur !

2 comentarii :