marți, 7 februarie 2012

Salată Histria


Gusulita:


Desi ne inconjoara o iarna cumplita...iata o minunata salata cu iz de vacanta la mare...

Am mâncat această salată cu foarte mulţi ani în urmă, la Mamaia, pe Terasa Histria.  A însoţit un muşchiuleţ de porc la grătar şi cartofii prăjiţi.
Nu ştiu dacă marea, soarele, muzica, într-un cuvânt – atmosfera de vacanţă – au făcut să mi se pară atât de savuroasă această combinaţie, cert este că, de atunci, o reproduc, din timp în timp, şi, de fiecare dată, retrăiesc ziua aceea plină de farmec de la marginea Mării Negre.

2-3 roşii coapte şi dulci
o ceapă
2-3 ardei sau gogoşari
25 g de telemea de oaie rasă
2-3 linguri de oţet
o lingură de ulei de floarea soarelui


Se curăţă şi se taie ceapa felii, roşiile şi ardeii de asemenea, se aşază totul într-o salatieră, se toarnă deasupra sosul din ulei şi otet, şi se adaugă telemeaua rasă.

Este o salată simplă, dar foarte potrivită alături de carne făcută la grătar.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu