Gusulita:
Important este, la această reţetă, să avem o sită cu ochiuri foarte mari, prin care să trecem masa de aluat, sau să avem răbdarea să tăiem galuşcuţe minuscule cu cuţitul şi să respectăm, la aluat, proporţia dintre făină şi ouă. Atunci vom realiza un fel de mâncare foarte gustos. Vă invit să încercaţi !
Pentru 4 porţii:
5 ouă
400 g făină
50-100 ml apă
sare
50 g unt
300 g caşcaval gen Emmentaler
un vas încăpător pentru fiert
o presă de spätzle sau o sită cu ochiuri mari
o formă mai înaltă pentru cuptor
Amestecăm făina cu ouăle, sărăm şi adăugăm, puţin câte puţin, apă, până obţinem un aluat destul de vârtos, care, însă, poate fi trecut prin sită cu ajutorul unei spatule de lemn. Între timp, punem 2-3 litri de apă la fiert. Trecem aluatul prin sită, deasupra oalei cu apă clocotită, şi fierbem galuşcuţele obţinute, pe rând, până se ridică la suprafaţă, le scoatem şi le aşezăm într-o formă înaltă, unsă cu unt, un strat de Spätzle, un strat de caşcaval ras, din când în când puţin unt, ultimul strat fiind caşcaval. Dăm la cuptor pentru 20 de minute. Putem presăra frunză de pătrunjel tocată mărunt, sau ceapă prăjită crocant. Servim cu o salată de roşii sau cu o salată verde.
Spätzle fără caşcaval sunt o minunată garnitură la o tocaniţă de carne !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu