Dragi prieteni,
Guşuliţă vă propune azi o delicoasă plăcintă cu brânză, realizată de Mioara.
O plăcintă cu atât mai actuală, cu cât, în curând, vom putea cumpăra spanac proaspăt, la piaţă. O! Spanac de primăvară, combinat cu o telemea de oaie, albă, pietroasă, înrourată - un deliciu! (Telemea de Sibiu, telemea de Novaci, telemea de Bâltişoara, ori de Arcani etc. etc.!
Aşadar:
Un pachet de foi " filo " de strudel sau baclava
200 g brânză telemea
500 g brânză proaspata la cutie
500 g spanac
4 ouă
100 g unt
100 ml ulei
un pic de griş
Topim untul, pregătim foile de strudel, ungându-le cu un amestec de ulei şi unt topit. Aşezăm 3 foi, una peste alta, şi preparăm umplutura în felul următor: Spanacul fiert şi scurs (dacă e fraged, nu mai trebuie tocat) se omogenizează cu telemeaua rasă şi cu cele 4 ouă bătute.
Presărăm peste foi puţin griş, întindem, pe jumătate de foaie, amestecul de brânză, spanac şi ou, închidem capetele, rulăm, punem plăcinta în tavă, unsă şi aceasta, şi o coacem în cuptorul încins la 200 de grade, 30 de minute, până capătă o culoare aurie.
Iată o bunătate, uşor de pregătit, cu care vă puteţi răsfăţa familia şi prietenii.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu