miercuri, 11 aprilie 2012

Placinta cu branza si spanac



Dragi prieteni,

Guşuliţă vă propune azi  o delicoasă plăcintă cu brânză, realizată de Mioara.
O plăcintă cu atât mai actuală, cu cât, în curând, vom putea cumpăra spanac proaspăt, la piaţă. O! Spanac de primăvară, combinat cu o telemea de oaie, albă, pietroasă, înrourată - un deliciu! (Telemea de Sibiu, telemea de Novaci, telemea de Bâltişoara, ori de Arcani etc. etc.!
Aşadar:
Un pachet de foi " filo " de strudel sau baclava
200 g brânză telemea
500 g brânză proaspata  la cutie
500 g spanac
4 ouă
100 g unt
100 ml ulei
un pic de griş

Topim untul, pregătim foile de strudel, ungându-le cu un amestec de ulei şi unt topit. Aşezăm 3 foi, una peste alta, şi preparăm  umplutura în felul următor: Spanacul fiert şi scurs (dacă e fraged, nu mai trebuie tocat)  se omogenizează cu telemeaua rasă şi cu cele 4 ouă bătute.
Presărăm peste foi puţin griş, întindem, pe jumătate de foaie,  amestecul de brânză, spanac şi ou, închidem capetele, rulăm,  punem plăcinta în tavă, unsă şi aceasta, şi o coacem în cuptorul încins la 200 de grade, 30 de minute, până capătă o culoare aurie.

Iată o bunătate, uşor de pregătit, cu care vă puteţi răsfăţa familia şi prietenii.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu