duminică, 22 aprilie 2012

Snackuri simple si delicioase

Iata ce scrie Arjana :
Draga Dana,

Am fost cam mult  inactiva pe " Gusulita ", asa ca trebuie sa ma mobilizez. Trimit 3 retete de picnic, poate, poate vine cu adevarat primavara !

Sa vedem:

Roşii cherry cu mozarella şi prosciutto
Se spală roşiile, se scobesc în interior şi se introduce în fiecare o biluţă de mozarella. Se învelesc  într-o felie de prosciutto (pentru cei care preferă să mănânce mai gras se poate folosi şi bacon) şi se introduc câteva minute în cuptorul încins, doar până se topeşte brânza. Este un aperitiv foarte aspectuos, rapid şi se pretează bine la la un pahar de bere sau vin.
 
Cubuleţe de caşcaval cu anchois şi capere


          
   Se taie bucăţele de ardei ( preferabil de mai multe culori) şi cubuleţe de caşcaval. Se aşează o felie de ardei, un cubuleţ de caşcaval, un fileu de anchois şi în interiorul lui 2 – 3 capere. Se fixează cu o scobitoare.Brioşe cu brânză şi mălai
            Cantităţi:

-       85 g unt topit;
-       1 ceapă mică sau 2 cepe verzi;
-       140 g făină;
-       140 g mălai;
-       150 g porumb din conservă;
-       2 linguriţe praf de copt;
-       50 g caşcaval Cheddar ras;
-       2 ouă;
-       300 ml lapte bătut;
-       100 ml lapte.

Se încălzeşte cuptorul la 200 grade şi se ung formele de brioşe cu unt topit (în afara untului din ingrediente – eu am folosit forme din silicon, pe care le recomand cu mare entuziasm,fiindcă aluatul se scoate foarte uşor din formă). Ceapa şi porumbul se prăjesc 5 minute  în unt Se amestecă făina, mălaiul, brânza şi praful de copt cu o linguriţă de sare. Se mixează ouăle, laptele şi laptele bătut, se adaugă ingredientele uscate, untul topit şi porumbul cu ceapa. Se împarte amestecul în forme care  se coc 20 – 25 minute.  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu