Draga Dana,
Am fost cam mult inactiva pe " Gusulita ", asa ca trebuie sa ma mobilizez. Trimit 3 retete de picnic, poate, poate vine cu adevarat primavara !
Sa vedem:
Roşii cherry cu mozarella şi prosciutto
Se spală roşiile, se scobesc în
interior şi se introduce în fiecare o biluţă de mozarella. Se învelesc într-o felie de prosciutto (pentru cei care
preferă să mănânce mai gras se poate folosi şi bacon) şi se introduc câteva
minute în cuptorul încins, doar până se topeşte brânza. Este un aperitiv foarte
aspectuos, rapid şi se pretează bine la la un pahar de bere sau vin.
Cubuleţe de caşcaval cu anchois şi capere
Se taie bucăţele de ardei
( preferabil de mai multe culori) şi cubuleţe de caşcaval. Se aşează o felie de
ardei, un cubuleţ de caşcaval, un fileu de anchois şi în interiorul lui 2 – 3
capere. Se fixează cu o scobitoare.
Brioşe cu brânză şi mălai
Cantităţi:
-
85
g unt topit;
- 1 ceapă
mică sau 2 cepe verzi;
- 140 g făină;
- 140 g mălai;
- 150 g porumb din conservă;
- 2 linguriţe praf de copt;
- 50 g caşcaval Cheddar ras;
- 2 ouă;
- 300 ml lapte bătut;
-
100
ml lapte.
Se încălzeşte cuptorul la
200 grade şi se ung formele de brioşe cu unt topit (în afara untului din
ingrediente – eu am folosit forme din silicon, pe care le recomand cu mare
entuziasm,fiindcă aluatul se scoate foarte uşor din formă). Ceapa şi porumbul se
prăjesc 5 minute în unt Se amestecă
făina, mălaiul, brânza şi praful de copt cu o linguriţă de sare. Se mixează
ouăle, laptele şi laptele bătut, se adaugă ingredientele uscate, untul topit şi
porumbul cu ceapa. Se împarte amestecul în forme care se coc 20 – 25 minute.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu