Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
joi, 24 mai 2012
Fursecuri cu unt de arahide şi ciocolată
Reteta propusa de Arjana:
Cantităţi pentru 20 – 22 bucăţi:
- 100 g ciocolată 50% cacao
- 100 g unt
- 1 ou
- 3 linguri unt de arahide
- 4 - 5 linguri zahăr brun
- 7 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
Se amestecă untul, untul de arahide, zahărul şi oul. Se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă peste unt. În final, se adaugă ciocolata tăiată bucăţele (nu foarte mici, ca să nu se topească la copt). Se pun cu linguriţa în tavă, pe hârtie de copt, şi se coc la foc mediu 20 de minute.
Sunt foarte fragede, se păstrează bine şi 2 - 3 săptămâni (dar numai în eventualitatea că le ţineţi sub cheie, pentru că sunt foarte gustoase).
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu