Arjana: Un dulce rafinat
Cantităţi pentru opt pahare:
- 250 g ciocolată 50% cacao
- 2 linguri de miere
- 600 ml smântână pentru frişcă
- 4 linguriţe ness
- 4 – 5 pişcoturi
- cereale pentru micul dejun (preferabil cât mai crocante)
- rom pentru însiropat
- 1 linguriţă scorţişoară
Se topeşte ciocolata cu mierea şi 200 ml smântână pe aburi şi se lasă să se răcească. Se bate restul de frişcă, în care s-a adăugat scorţişoara şi ness-ul. Se adaugă ciocolata topită în frişca bătută. În fiecare pahar se pun bucăţele de pişcoturi, se însiropează şi se adaugă un strat de cremă. Se pune un strat de cereale şi din nou cremă. Se ornează cu fructe sau bucăţele de ciocolată.
Este un desert foarte rapid şi gustos, combinaţia de scorţişoara şi ness din frişca îi conferă un gust rafinat.
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Foarte,foarte mult imi place.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
da, e o bunatate ! Si eu iti doresc un sfarsit de saptamana placut !
Ștergere