Arjana este foarte receptivă la reţetele noi. Nici n-am isprăvit povestea acestei reţete arătoase, foarte potrivită pentru împrejurări festive şi aniversări în familie, că s-a şi pus pe treabă:
Rezultatul îl vedeţi aici.
Cantităţi pentru o tavă mare:
- 350 g unt
- 480 g zahăr
- 120 g cacao
- jumătate linguriţă de sare
- 6 ouă
- 200 ml melasă sau sirop de arţar
- 180 g făină
- 300 ml smântână pentru frişcă
- 100 ml lapte
- 400 g ciocolată amăruie
- 100 g caramele moi
- 70 g fistic
- 120 g alune sau arahide
- 200 g marshmallows
Mod de preparare:
Se amestecă untul, zahărul, praful de cacao, sarea, ouăle şi 100 ml de sirop, se adaugă făina. Realizăm, astfel, un aluat, ce se coace, pe hârtie de copt, 30 – 35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 175 de grade. Între timp, preparăm glazura, din frişcă, lapte, restul de sirop, care se fierb, şi se lasă, apoi, puţin, la răcit, să scadă de la punctul de fierbere. În această fază se adaugă ciocolata şi se omogenizează. Se toarnă glazura peste blatul răcit, iar caramelele, fisticul, alunele şi bomboanele de marshmallows, în prealabil tăiate în bucăţi nu prea mici, se încrustează în glazură. Prăjitura se pune la frigider, pentru câteva ore, până se întăreşte glazura.
Foarte apetisante aceste pietricele.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Multzumesc, Michaela !
RăspundețiȘtergere