duminică, 13 mai 2012

Bomboane Rafaello

Arjana:

Cine nu iubeşte bomboanele Rafaello?



Această variantă artizanală, cu mai puţină grăsime, vă va cuceri cu siguranţă! 

Veţi putea veni în întâmpinarea celor dragi, care, într-o tihnită după-amiază de vară, vă vor ruga: “Nu faci ceva dulce?“

Cantităţi pentru 25 – 30 de bucăţi:
-    150 g zahăr pudră
-    100 g fulgi nucă de cocos
-    200 ml lapte pentru cafea (se poate utiliza şi lapte condensat, dar,
în acest caz, se renunţă la zahăr)
-    3 – 4 linguri lapte praf
-    50 g unt moale
-    50 g napolitane sau biscuiţi zdrobiţi
-    câteva picături esenţă de migdale
-    30 de migdale decojite
Glazura:
-    100 g ciocolată albă
-    4 linguri lapte
-    20 g unt
-    fulgi de cocos, pentru glazurare
Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, obţinându-se o pastă maleabilă, din care se fac bomboanele. Dacă dorim, în fiecare bomboană putem introduce câte o migdală decojită. Ciocolata albă se topeşte, împreună cu laptele şi untul, în cuptorul cu microunde. În această compoziţie cremoasă se scufundă bomboanele, care, apoi, se tăvălesc în fulgii de cocos.  

2 comentarii :