Arjana:
Cine nu iubeşte bomboanele Rafaello?
Această variantă artizanală, cu mai puţină grăsime, vă va cuceri cu siguranţă!
Veţi putea veni în întâmpinarea celor dragi, care, într-o tihnită după-amiază de vară, vă vor ruga: “Nu faci ceva dulce?“
Cantităţi pentru 25 – 30 de bucăţi:
- 150 g zahăr pudră
- 100 g fulgi nucă de cocos
- 200 ml lapte pentru cafea (se poate utiliza şi lapte condensat, dar,
în acest caz, se renunţă la zahăr)
- 3 – 4 linguri lapte praf
- 50 g unt moale
- 50 g napolitane sau biscuiţi zdrobiţi
- câteva picături esenţă de migdale
- 30 de migdale decojite
Glazura:
- 100 g ciocolată albă
- 4 linguri lapte
- 20 g unt
- fulgi de cocos, pentru glazurare
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele, obţinându-se o pastă maleabilă, din care se fac bomboanele. Dacă dorim, în fiecare bomboană putem introduce câte o migdală decojită. Ciocolata albă se topeşte, împreună cu laptele şi untul, în cuptorul cu microunde. În această compoziţie cremoasă se scufundă bomboanele, care, apoi, se tăvălesc în fulgii de cocos.
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Sunt cu adevarat foarte gustoase.
RăspundețiȘtergereNumai bine!
Multzumesc, Mihaela, ma bucur de fiecare data cand ma vizitezi !
Ștergere