sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Taboulé cu avocadoDecorul mediteranean în soarele toamnei ne-a inspirat, pe mine şi pe Mioara, să adaptăm un taboulé la nevoile şi pofta noastră.
Câteva cuvinte despre taboulé. Specialitate libaneză, răspândită şi în alte ţări arabe, conţine, în principiu, bulgur şi frunză de pătrunjel. În plus, ceapă şi roşii, lămâie şi ulei de măsline. Se serveşte ca un aperitiv sau ca un fel intermediar. L-am ales a fi aperitiv, înainte de peşte la grătar, şi am adăugat la reţeta clasică, avocado.
Veţi judeca ce a ieşit. Noi suntem foarte încântate şi credem că toate ingredientele armonizează perfect. Mai ales că am găsit, aici lângă Nisa, unde ne aflăm în vacanţă, acel soi de roşii cărnoase, inimă de bou, dulci şi aromate.


Pentru 6 persoane:
600 g roşii
O ceapă albă
Un avocado
100 g bulgur
O legătură mare de frunze de pătrunjel tocat
Sucul de la jumătate de lămâie sau limetta
Sare
Piper
Câteva frunze de mentă, tăiate mărunt
2 linguri ulei de măsline
Opţional : frunze de coriandru

Pregătim bulgur conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl lăsăm să se odihnească. În paralel tăiem roşiile în bucăţi mari, curăţim şi mărunţim ceapa, o adăugăm la roşii, adăugăm apoi şi un avocado, bulgur, zeamă de limetta sau lămâie, uleiul, pătrunjelul, sărăm şi piperăm. Amestecăm totul bine. Presărăm frunzele de mentă, tăiate mărunt, şi, dacă ne place, mai putem condimenta cu puţin coriandru verde. Vă sfătuiesc să faceţi economie la coriandru, are o aromă intensă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu