Haideţi să facem o prăjitură cu fructe de sezon...cât mai sunt pe piață.
Ingrediente :
400 grame aluat de foietaj
1 măr
1 pară
1 gutuie
500 grame dovleac de prăjitură
250 grame mascarpone
250 grame quark
2 ouă
30 grame stafide
100 grame unt
6 – 7 linguri zahăr
Se spală merele și perele și se taie cubulețe cu tot cu coajă. Se curăță gutuia și dovleacul, se taie cubulețe mici şi se călesc în unt, până se înmoaie (nu prea tare), apoi se adaugă 3 – 4 linguri de zahăr (în funcție de dulceața dovleacului).
Se amestecă brânza cu 3 linguri de zahăr, ouăle și stafidele care în prealabil au fost înmuiate câteva minute în apă fierbinte și apoi scurse de excesul de lichid.
Se pune aluatul într-o tavă, se adaugă brânza și se coace în cuptor 15 – 20 de minute. Se adaugă compoziția de fructe și se continuă coacerea timp de 20 - 25 de minute.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu