marți, 19 noiembrie 2013

Supă cremă de dovleac și linte






Vă prezentăm o supă de sezon. Încă o rețetă cu dovleac. Arjana a încercat-o pentru voi. O supă de dovleac și linte. Dacă vreți să vă amintiți de supa de dovleac pe care am postat-o anul trecut, aveți rețeta Aici 


 Ingrediente:
 o ceapă 
 100 grame linte roșie
 1 kilogram de dovleac
 1 litru supă de legume
 2 căței de usturoi
 3 - 4 linguri de smântână
 sare si piper proaspăt macinat
 50 grame semințe de dovleac
 ulei de măsline 

 Într-o oală se călește în ulei de măsline ceapa tocată mărunt. Când ceapa devine translucidă, se adaugă usturoiul, dovleacul (ras sau tăiat cubulețe). lintea și supa de legume. Se asezonează și se lasă pe foc 20 – 25 de minute, până când atât dovleacul cât și lintea sunt gata fierte. Se pasează supa în blender.Se drege cu smântână, sare și piper. Se prăjesc semințele de dovleac într-o tigaie cu o linguriță de ulei de măsline. Când se rumenesc, se adaugă un praf de sare. Se servește supa cu ulei de dovleac și semințe presărate deasupra.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu