A venit vremea gutuilor!
Câte lucruri minunate nu se pot realiza din gutui!
Peltele, gemuri, prăjituri, ba chiar și mâncăruri cu carne,
( rețete în cartea Sandei Marin) sau acest caș de gutui, pe care l-am postat anul trecut și a cărui rețetă o găsiți
Aici
Arjana s-a decis să își completeze cămara pe care o cunoasteți cu toții cu câteva borcane de compot de gutui.
Iată rețeta:
Ingrediente pentru 5 borcane de 800 ml:
2 kilograme de gutui
zahăr (3 linguri pentru fiecare borcan)
½ lămâie
5 – 6 cuişoare
Se spală gutuile, se curăță de coajă și de căsuța de sâmburi. Se taie felii sau cubulețe și se pun în apă cu suc de lămâie,sucul de lămâie având acțiune antioxidantă. În acest fel feliile de gutui rămân frumoase galbene, nu se brunifică.
Se aşază apoi fructele în borcane, se umplu borcanele cu apă, ca să putem vedea de câtă apă este nevoie. Se golesc borcanele de apă, iar aceasta se pune la fiert cu zahărul și cuișoarele. In acest timp Se încinge cuptorul la 150 grade. După ce a fiert apa cu zahăr si celelalte ingrediente, se toarnă peste fructe. Se închid borcanele şi se pun în cuptorul încins, coborând temperatura la 100 grade. După 1 oră se oprește cuptorul și se lasă borcanele, până a doua zi, în cuptor, să se răcească lent.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu