Vă amintiţi delicioasele tarte ale Michaelei ! Azi vom avea ocazia de a gusta o variantă aperitiv, cu smântână şi alte ingrediente gustoase, care se potrivesc bine împreună : sparanghelul şi şunca afumată.Aluatul acesta se poate, de altfel, folosi şi în alte ocazii, cu alte umpluturi, iar tarta se poate şi congela, şi reîncălzi, vedeţi deci, un motiv în plus să o încercaţi.
Pentru aluat:
150 g de brânză de vacă tip Quark
7 linguri de lapte
6 linguri de ulei
0 linguriţă de sare
300 g de făină
o linguriţă de praf de copt
Pentru umplutură:
400 g de smântână groasă
3 ouă
100 g de şuncă afumată
100 g de ciuperci champignon
250 g de sparanghel alb
sare, piper
Amestecăm brânza cu laptele, uleiul, sarea şi făina , adăugăm praful de copt şi frământăm un aluat omogen, pe care îl lăsăm apoi să se odihnească în frigider o jumătate de oră.
În acest timp, tăiem şunca cubuleţe, curăţăm şi fierbem scurt, doar 3-4 minute, sparanghelul în apa clocotită în care am pus un pic de sare şi de zahăr. Curăţăm şi tăiem ciupercile.
Scoatem aluatul din frigider, îl întindem într-o tavă de copt de dimensiunile obişnuite ale unei tăvi de cuptor, batem ouăle şi le amestecăm bine cu smântâna, aromatizăm cu sare şi piper, turnăm compoziţia în tavă, presărăm şunca, ciupercile şi bucăţile de sparanghel şi coacem la foc potrivit cam 30-35 de minute .
Vă doresc succes !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu