întâmplă deseori, copii nu prea agrează peștele. Și, deși știm ce sănătos este să mănânci carne de pește, e greu să il introduci în meniul copiilor. Iată insă o rețetă, ce provine de la mentorul meu Alfons Schubeck, o rețetă incercată de noi, cu care nu veți da greș. Toată lumea, mic și mare o găsește delicioasă.
Pentru 4 porții avem nevoie de :
500 g de fileu de pește de apă dulce
( păstrăv, stiucă, șalău)
Un gălbenuș de ou
3 felii de pâine albă
80 g de pesmet
5 linguri de lapte
1/2 de legătură de ceapă verde
Sare și piper proaspăt măcinat
1/2 de lingurița de curry
1/2 de lingurița de ghimbir tocat mărunt
1/2 de cățel de usturoi tocat mărunt
1/2 de lingurița de coajă de lămâie
O lingurița de zeamă de lâmâie
4 linguri de ulei pentru fript
Cojiți pâinea si tăiați-o în cubulețe mici, măsurați cinci linguri și plasați aceste cubulețe intr-un castron, turnați deasupra laptele. Lăsați să se înmoaie pâinea. Curățițiși mărunțiți ceapa verde. Tocați fileul de pește, în prealabil curățat de piele și oase, amestecați-l cu pâinea înmuiată și ceapa verde, adăugați gălbenușul de ou, mirodeniile, frământați bine. Aveți libertatea să renunțați la ghimbir, dar ar fi păcat. Din această masă de pește bine aromatizată modelați crochete nu prea mari, aplatizați-le un pic, tăvăliți-le în pesmet și prajiți-le pe ambele părți până capătă o culoare aurie. Le puteți servi cu salată verde cu ridichi, cu o salată de roșii, și cartofi natur.
Și sosul nostru de muștar se potrivește de minune !
http://gusulita.blogspot.de/2012/04/sos-rafinat-de-mustar-la-schubeck.html
Și sosul nostru de muștar se potrivește de minune !
http://gusulita.blogspot.de/2012/04/sos-rafinat-de-mustar-la-schubeck.html
Vă doresc succes !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu