miercuri, 8 aprilie 2015

Sărățele rapide



E bine să ai in congelator un pachet de aluat de foietaj. Sau două ! Uneori te poți ajuta cu acest aluat minune, cum l- am numit eu intr- o rețetă mai veche: http://gusulita.blogspot.de/2013/03/aluatul-cu-multiple-talente.html 
Azi doresc să vă prezint o rețetă rapidă de sărățele. 
Avem nevoe de: 
Un pachet de aluat de 200 g 
Bacon ( șuncă cu slănină) tăiat subțire 200 g 
Un ou 
Incălzim cuptorul la 200 de grade. 
Scoatem aluatul din congelator și după ce a stat puțin la temperatura camerei, 5-10 minute, îl întindem cu sucitorul un pic. Taiem fâșii de 3 cm lățime și cam 20 cm lungime. Pe fiecare fâșie întindem câte o felie de bacon, apoi răsucim caapetele în direcții opuse, căt putem de străns. Batem oul, umgem sărățelele. Reducem temperatura cuptorului la 180 de grade, si coacem aceste suluri crocant. Ele merg foarte bine cu orice băutură aperitiv și cu o bere rece ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu