duminică, 2 octombrie 2016

Impresii din cămara Arjanei 2016. /2 Chutney de mere și struguri

                                                       

 O rețetă de sezon din cămara Arjanei! 
Vă dorim succes ! 
Ingrediente:
1 kilogram de mere, curățate de cotor și coajă
300 grame struguri fără sâmburi
1 linguriță boabe de muștar
1 linguriță semințe chimion
2 lingurițe pudră de ghimbir
2 cepe tocate fin
400 mililitri oțet de mere
450 grame zahăr
1 linguriță sare


Semințele de chimion se prăjesc uscat și se zdrobesc în mojar (sau cu lingura pe o scândură de lemn). Se rumenesc și boabele de muștar și se adaugă celelalte condimente, ceapa, ghimbirul și oțetul. Se aduce totul la punctul de fierbere și se lasă pe foc cam 10 minute. Se adaugă merele tăiate cubulețe, strugurii și zahărul. Se lasă pe foc mare, amestecând din când în când, circa 20 de minute, până compoziția se îngroașă. Se pune în borcane sterilizate.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu