luni, 3 octombrie 2016

Impresii din cămara Arjanei 2016/4 Pesto rosso

                                                      

 Ideal pentru a impogăți și aromatiza paste, mancăruri cu carne și legume . Un pesto artizanal fără aditivi alimentari : 

Ingrediente:
130 grame roșii uscate (nu în ulei)
3 căței de usturoi
75 grame semințe de pin
20 grame semințe de susan
2 linguri de busuioc proaspăt tocat
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
130 mililitri ulei de măsline
sare
piper
3 linguri ulei de măsline pentru conservare


Se pun roșiile în apă fierbinte și se lasă 20 de minute. Se scurg și se taie mărunt. Se zdrobește usturoiul. Semințele de pin și susan se prăjesc uscat. Se amestecă semințele cu roșiile și usturoi, făcându-se un piure nu foarte fin, la care se adaugă uleiul de măsline, frunzele, sare și piper. Se depozitează în borcane, punând deasupra căte o lingură de ulei de măsline.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu