marți, 4 octombrie 2016

Tort mașinuță de pompieri


                                            



Scriu cu mare drag, aducere aminte și încântare rețeta aceasta, a tortului în formă de mașinuță de pompieri, tort ce l-am realizat de curând pentru nepoțelul meu Leonard. 
Leonard a împlinit trei anișori și la vederea mașinuței dulci si roșii ochi lui s-au uiimplut de încântare! 
Oh, a exclamat el, Feuerwehrauto ! 
A suflat în lumânări iar apoi s-a apucat să îl guste, mâncând cu rapiditate farurile, semnalizatoarele din bomboane de ciocolată iar apoi ușile si geamirile mașinii care erau din biscuiți. 
Exact așa mi-am inchipuit că se va întămpla! 
Bunicile fac torturi, copii le devorează ! 
Nu vă speriați, este o rețetă ușoară, interiorul este un chec pufos cu alune , îmbracat cu o glazură de zahăr. 
M-am inspirat din colecția de rețete dr. Oetcker, pe care o recomand cititorilor si prietenilor mei cunoscător de germană. Pe lângă produsele de bună calitate firma dr. Oetcker are o colecție excelentă de rețete online. 
Avem nevoie de: 

O formă de chec 25cm / 11 cm  

Ulei, margarină sau unt pt uns forma
Un pic de făină de tapetat
Pentru chec:
100 g de alune măcinate
100 g de alune tăiate bețișoare
150 g de zahăr
200 g de unt sau margarină
Un pachet de zahăr vanilat ( eu am folosit produse de la fa. Dr. Oetcker) 
2 lingurițe rase de praf de copt 
 150 g de făină
Trei ouă 
 Un praf de sare 

Pentru decor
Biscuiți mini pentru geamuri
Drajeuri colorate de ciocolată ca faruri și semnalizatoare.
O napolitană lungă drept scară
Un pachet de glazură roșie 
Biscuiți rotunzi drept roți 
Glazură albă pentru scris. 
25 g de zahăr praf
Sucul de la o lămâie 
Fonadant de modelat pentru alte elemente decorative 


Prepararea: 
 Prajim într-o tigaie bețișoarele de migdale, lăsăm să se răcească . 
Ungem tava de chec cu materie grasă și o înfăinăm
Încălzim cuptorul la 180 de grade. 

Amestecăm cu robotul de bucătărie sau cu mâna untul până devine spumos, adăugăm zahărul și zahărul vanilat și sarea. Incorporăm pe zând ouăle, apoi alunele măcinate și cele tăiate și făina. 
Turnăm compoziția în forma de chec, lasând suficient loc să crească. 
Îl coacem la 180 de grade timp de 55 de minute apoi îl mai lăsăm să se răcească în  formă 10 minute. 
Îl răsturnam pe o scândură sau pe masă, tăiem o treime pe care o întoarcem și o plasăm în față ca și cabină . 
Din zahăr praf și lâmâie mestecAm o masă se sorop rece de zahăr pe care îl folosim drept liant de lipire atât pentru cabină cât și pentru elementele de decor. 
Imbrăcam totul în glazura roșie si decorăm .
Roțile vor fi din biscuiții rotunzi, geamurile și ușile din cei dreptunghiulari, scara din napolitane, futunul din fondant etc. Cu glazura albă sau galbena scriem cifrele 112 
Vă asigur că nu e multă muncă iar ochișorii plini de încântare al copiilor ne recompenseaza cu vârf și îndesat. 
La treabă, preiteni ! 

                                                 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu