marți, 20 iunie 2017

Minisufleuri cu branză ricota și legume


                                             
Dragi prieteni vă recomand cu căldură această rețetă ! 
Arjana a lipsit o bucată de vreme de la întâlnirile noastre culinare dar acum ne-a adus ceva foarte apetisant . Eu simt deja mirosul și imi lasă gura apă ! 

Iată rețeta :   
Ingrediente:
un dovlecel;
un fir de ceapă verde:
o vânătă mică;
un morcov;
5 ouă;
125 grame cremă de brânză (Philadelphia sau Almette)
250 grame ricotta
100 grame mozzarella
sare
piper

Se curăță legumele. Din dovlecel se taie pe lungime (cât mai subțire, preferabil cu un curățător de legume) 10 felii. Restul se taie cubulețe. Se rade morcovul, se taie cubulețe vânăta și se taie mărunt ceapa.
Se amestecă ouăle cu crema de brânză, sare și piper. Se adaugă legumele tăiate și ricotta și se omogenizează compoziția.
Se ung cu ulei 10 forme de brioșe sau ramekin și se aranjează feliile de dovlecel pe marginea fiecărei forme. Se pune compoziția în interir și deasupra o felie subțire de mozzarella. Se coc în cuptor preîncălzit la 180 grade cam 30 minute.

                                             




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu