Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 24 februarie 2013
Supă de chimion
Pentru cei care, ca şi mine, agreează aroma tare a chimionului, nimic mai nimerit. O reţetă hipocalorică şi economică în acelaşi timp, ce se potriveste de minune înaintea unui fel mai săţios, cum ar fi, de exemplu, budinca de tăiţei cu şuncă la cuptor.
Avem nevoie de:
o linguriţă plină de seminţe de chimion
o lingură cu vârf de făină
1-2 linguri de ulei
puţină boia de ardei de calitate
un căţel de usturoi zdrobit
sare
o linguriţă de oţet
crutoane de pâine
Am încins uleiul într-o oală de capacitate moderată, am adăugat seminţele de chimion, pe care le-am prăjit niţel, apoi usturoiul tocat, boiaua, făina, am amestecat totul cu grijă, am luat de pe foc, ca să nu se ardă prea tare rântaşul, am turnat cam 1,5 litri de apă si am lăsat totul să dea unu-două clocote. Am trecut apoi fiertura printr-o sită deasă, am adăugat un dram de oţet şi am servit cu crutoane. Acestea se prepară cel mai bine din pâinea specială pentru toast, integrală, care se taie cubuleţe şi se prăjeşte, atent, într-o tigaie antiadezivă, fără adaos de grăsime.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu