Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
marți, 16 octombrie 2012
Impresii din cămara Arjanei 9 Murături asortate
Dintre toate murăturile, această salată, gata asortată, pusă pentru iarnă. este preferata mea. Îmi place zeama acrişor-dulceagă, îmi place combinaţia de gogonele, ceapă, varză şi morcovi, şi mi se pare că, în felul acesta, totul fiind tăiat mărunt, aromele diferitelor componente se întrepătrund. Un castronel de murătură şi o porţie de papricaş de cartofi… Hmmm! Ce bunătate!
Ingrediente pentru 10 borcane de 800 ml:
2 kilograme castraveţi
1.5 kilograme gogoşari sau ardei
1.5 kilograme varză
1 kilogram gogonele
1 kilogram ceapă
2 – 3 morcovi
90 grame sare
400 grame zahăr
600 mililitri oţet
1 linguriţă cu vârf de metabisulfit (conservant unguresc)
1 linguriţă rasă de salicilat
Se dau pe răzătoarea de varză (sau la robot) toate ingredientele, mai puţin gogoşarii, care se taie ca pentru salată. Se pun, alternativ, într-un castron mare, adăugând şi zahărul, sarea, oţetul şi conservantul. Se amestecă bine, se lasă până a doua zi, mai amestecând de câteva ori. Se pun în borcane, presând insistent, ca să fie acoperite cu sucul lăsat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu