Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
miercuri, 24 octombrie 2012
Salata de pere la grătar cu brânză
Arjana vă propune o salată rafinată, în care brânza cu mucegai, de tip Roquefort, se potriveşte perfect cu perele. Combinaţia de fructe cu diferite tipuri de brânză este un final de rigoare la un prânz select, ori la o cină festivă, sau întregeşte degustarea unui vin bun, împrejurare în care, însoţită de salată verde şi stropită cu vinegretă, poate constitui un aperitiv apetisant.
Ingrediente pentru 4 porţii:
4 pere coapte
salată asortată (circa 200 grame, se poate recurge şi la rucola – dacă se foloseşte numai rucola, se pune mai puţin)
150 grame brânză cu mucegai (am utilizat gorgonzola)
2 linguri ulei de măsline
2 linguriţe de aceto balsamico
1 lingură miere
Se spală perele şi se taie felii de 1 cm, pe lungime. Se stropesc cu o linguriţă de ulei de măsline şi se pun pe grill, câte 1 minut, pe fiecare parte. Dacă e vară, sau dacă aveţi un grill electric, este minunat, dacă nu, perele pot fi rumenite şi într-o tigaie antiadezivă.
Se lasă la răcit. Se amestecă bine restul de ulei cu oţetul şi mierea. Se pun, într-un castron, perele, salata şi brânza, tăiată bucăţele, se amestecă şi se stropeşte cu vinegreta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu