miercuri, 24 octombrie 2012

Salata de pere la grătar cu brânză



Arjana vă propune o salată rafinată, în care brânza cu mucegai, de tip Roquefort, se potriveşte perfect cu perele. Combinaţia de fructe cu diferite tipuri de brânză este un final de rigoare la un prânz select, ori la o cină festivă, sau întregeşte degustarea unui vin bun, împrejurare în care, însoţită de salată verde şi stropită cu vinegretă, poate constitui un aperitiv apetisant.

Ingrediente pentru 4 porţii:

4 pere coapte
salată asortată (circa 200 grame, se poate recurge şi la rucola – dacă se foloseşte numai rucola, se pune mai puţin)
150 grame brânză cu mucegai (am utilizat gorgonzola)
2 linguri ulei de măsline
2 linguriţe de aceto balsamico
1 lingură miere

Se spală perele şi se taie felii de 1 cm, pe lungime. Se stropesc cu o linguriţă de ulei de măsline şi se pun pe grill, câte 1 minut, pe fiecare parte. Dacă e vară, sau dacă aveţi un grill electric, este minunat, dacă nu, perele pot fi rumenite şi într-o tigaie antiadezivă.
Se lasă la răcit. Se amestecă bine restul de ulei cu oţetul şi mierea. Se pun, într-un castron, perele, salata şi brânza, tăiată bucăţele, se amestecă şi se stropeşte cu vinegreta.

Un comentariu :