Iată o rețetă interesantă, în care aluatul nu vine turnat sau întins în tavă ci răzuit cu ajutorul unei răzatoari . Acest lucru face să rezulte o consistența pufoasă iar la suprafața să avem un aluat crocant. Mie mi s-a părut interesant, Arjenei la fel, care a și încercat-o. Vă perzentăm rezultatul.
Aluatul :
500 grame faina
200 grame margarina
2 linguri de cacao
3 galbenusuri
3 linguri zahar
1 linguriță de praf de copt
2 – 3 linguri smântnă
Se face un aluat consistent din toate ingredientele, adăugând smântâna la sfârșit. Aluatul trebuie să fie consistent, dar și putin sfărâmicios. Se rade cu ajutorul unei răzători cu ochiuri mari aluatul în tava de copt păstrând cam o mană de aluat pentru final.
Se unge aluatul cu un borcan de gem de caise, trebuie sa rezulte un strat destul de gros de gem, altfel prajitura va fi prea uscată. Se bat 3 albusuri cu 150 grame zahar, iar spuma se plasează peste stratul de gem. In final se mai rade desupra restul de aluat.
Se coace cam 30 minute la foc moderat, în cuptorul preîncălzit.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu