joi, 13 martie 2014

Gogoşi 2







V-am propus, cu câtva timp în urmă, o reţetă de gogoși sau, cum spunem noi, pancove, umplute cu gem. De data asta, doresc să vă conving să încercați această rețetă, simplă și foarte gustoasă. 
Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă. Dacă nu aveți automat de pâine,  puteți, desigur, să lucrați aluatul cu mâna.

 Pentru 25 de bucăţi avem  nevoie de : 
 250 ml de lapte 
60 g de unt topit 
500 g de făină 
4 gălbenușuri 
Un pachet de drojdie uscată 
60 g de zahăr 

 În cazul în care folosiți şi voi automatul de pâine, introduceți mai întâi ingredientele lichide. 
Untul îl topiți în prealabil și îl lăsați un pic să se răcească. Laptele îl incălziți cât să fie călduț. După ce ați turnat laptele și untul, adăugați zahărul, făina, sarea și drojdia.Activați programul de frământat și dospit. 
 În caz că frământați cu mâna, turnați făina într-un recipient mai adânc, adăugați o parte din laptele călduț,gălbenușurile la temperatura camerei, zahărul , drojdia uscată și  frământați, completând cu restul de lapte și cu untul topit,  după care frământaţi bine, până la obținerea unui aluat elastic și destul de moale, pe care îl lăsați la crescut, spre a-şi dubla volumul. 
 După ce aluatul a crescut frumos, îl mai frământați o dată, îl întindeți, într-un strat de aproximativ 1 cm, și îl tăiați în forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Lăsați gogoșile să crească încă o jumătate de 
oră, într-un loc cald, și pregătiți o cratiță sau o tigaie cu margini mai înalte, în care țurnați ulei din belșug, în așa fel , încât gogoșile să plutească. Adăugați gogoșile pe rând, fără să le înghesuiți, în uleiul încins, acoperiți cu un capac și păjiti-le 1- 2 minute. Îndepărtați capacul, întoarceți gogoșile, fără să le înțepați, frigeți-le și pe cealaltă parte tot 1-2 minute. Le scoateți pe o hârtie absorbantă și le pudraţi cu zahăr. Le puteți și umple, cu marmeladă de capșuni, de exemplu, sau cu ce doriți. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu