Sunt convinsă că țineți minte tarta cu gorgonzola, pere și merișoare a Mihaelei, este una din reteţele de mare succes pe blog. De aceea, m-am bucurat nespus când Mihaela mi-a trimis o nouă reţetă, pe care o pot încadra in rubrica
"În vizită la Gușuliță " . Aș fi încântată dacă și voi, vizitatori și prieteni ai lui Gușuliță și ai mei, m-ați onora trimițându-mi una din creaţiile voastre culinare, pe adresa gusulita @gmail.com. Mai ales dacă ar fi una din reţetele prezentate de noi și care a întrunit sufragiile voastre.
Dar acum să ne întoarcem la această tartă suedeză cu făină de secară și afine, de altfel foarte economică, bogată în fibre (datorită făinii de secară) și în fier si alte valoroase microelemente, date de afine !
Pentru o formă de 24 cm:
100 g de unt
85 g de zahăr extrafin
Un ou
100 g făină de grâu
60 g făină de secară
O linguriţă de praf de copt
Pentru umplutură:
250 g de smântână groasă
( 100g de Creme Fraiche si 150g de smantană acrișoară)
Un ou
40 g de zahăr extrafin
Miezul de la un baton de vanilie
250 g de afine
Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă.
Din smântână, ou, zahăr și vanilie realizăm umplutura ( putem combina și 150 de g de crème fraîche cu 100 de smântână acrișoară), o turnăm în forma
tapetată cu aluat, presărăm afinele şi coacem tarta 25 de minute, până când se întărește crema si capătă o culoare galben-aurie.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu