sâmbătă, 29 martie 2014

Tartă suedeză cu afine





Sunt convinsă că țineți minte tarta cu gorgonzola, pere și merișoare a Mihaelei, este una din reteţele de mare succes pe blog. De aceea,  m-am bucurat nespus  când Mihaela mi-a trimis o nouă reţetă, pe care o pot încadra in rubrica
 "În vizită la Gușuliță " . Aș fi încântată dacă și voi, vizitatori și prieteni  ai lui Gușuliță și ai mei,  m-ați onora trimițându-mi una din creaţiile voastre culinare, pe adresa gusulita @gmail.com. Mai ales dacă ar fi una din reţetele prezentate de noi și care a întrunit  sufragiile voastre. 
Dar acum să ne întoarcem la această tartă suedeză cu făină de secară și afine, de altfel foarte economică, bogată  în fibre (datorită făinii de secară) și în fier si alte valoroase microelemente, date de afine !
 

Pentru o formă de 24 cm:
 100 g de unt
 85 g de zahăr extrafin 
Un ou 
100 g făină de grâu 
60 g făină de secară 
O linguriţă de praf de copt 
Pentru umplutură:
 250 g de smântână groasă
( 100g de Creme Fraiche si 150g de smantană acrișoară)
Un ou 
40 g de zahăr extrafin 
 Miezul de la un baton de vanilie 
250 g de afine 
 Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm  untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat  elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă. 
Din smântână, ou, zahăr și vanilie realizăm umplutura ( putem  combina și 150 de g de crème fraîche cu 100 de smântână acrișoară),  o turnăm în forma 
tapetată cu aluat, presărăm afinele şi coacem tarta 25 de minute, până când se întărește crema si capătă o culoare galben-aurie. 





 
 



 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu