duminică, 16 martie 2014

Ton la gratar cu pure de cartofi și spanac





4 felii de ton, de aproximativ 200 g fiecare
2-3 linguri de ulei  de măsline
Sare
Piper
Sucul de la o lămâie
Herbes de Provence
50 g de unt
200 ml de smântână lichidă
600g de cartofi
300 g de foi de spanac congelat

Se marinează tonul câteva ore (chiar și tonul congelat se poate pune la marinat, de pe o zi pe alta) cu zeama de la o lămâie, ulei de măsline, sare, piper, ierburi de Provence . Se prăjesc feliile la foc tare, câte  2 minute, pe fiecare parte, după care se face focul mic şi se mai lasă câte 3-5 minute pe fiecare parte, și în funcţie de cât de groase sunt feliile. Nutu a pregătit tonul la grătar   şi a fost perfect !
 Crocant  la suprafața şi zemos  şi fraged in interior. 

Garnitura:
600g de cartofi se curăță, se taie, se fierb şi se zdrobesc ca pentru piure.
Spanacul  (eu folosesc întotdeauna congelat) se  călește 10 minute cu 50 g de unt, sare și, la sfârşit, se adaugă  200 ml de smântână lichidă sau, într-o variantă dietetică, lapte amestecat cu smântână. Spanacul se amestecă apoi cu cartofii şi astfel obţinem un piure foarte gustos.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu