4 felii de ton, de aproximativ 200 g fiecare
2-3 linguri de ulei de măsline
Sare
Piper
Sucul de la o lămâie
Herbes de Provence
50 g de unt
200 ml de smântână lichidă
600g de cartofi
300 g de foi de spanac congelat
Se marinează tonul câteva ore (chiar și tonul congelat se poate pune la marinat, de pe o zi pe alta) cu zeama de la o lămâie, ulei de măsline, sare, piper, ierburi de Provence . Se prăjesc feliile la foc tare, câte 2 minute, pe fiecare parte, după care se face focul mic şi se mai lasă câte 3-5 minute pe fiecare parte, și în funcţie de cât de groase sunt feliile. Nutu a pregătit tonul la grătar şi a fost perfect !
Crocant la suprafața şi zemos şi fraged in interior.
Crocant la suprafața şi zemos şi fraged in interior.
Garnitura:
600g de cartofi se curăță, se taie, se fierb şi se zdrobesc ca pentru piure.
Spanacul (eu folosesc întotdeauna congelat) se călește 10 minute cu 50 g de unt, sare și, la sfârşit, se adaugă 200 ml de smântână lichidă sau, într-o variantă dietetică, lapte amestecat cu smântână. Spanacul se amestecă apoi cu cartofii şi astfel obţinem un piure foarte gustos.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu