marți, 25 martie 2014

Piept de pui si ficat in fojetaj




Una din distracțiile noastre preferate, în acele, din păcate puține zile, când suntem împreună, eu și Arjana, este să răsfoim reviste culinare. De multe ori, eu le strâng cu grijă, în așteptarea momentului în care le citim împreună, le comentăm și Arjana le notează, pentru a le încerca...odată, cândva. 
Această rețetă este un astfel de exemplu. Sursa e o revistă,"Cuisine actuelle", la care m-am şi abonat, fiindcă îmi plac rețetele franţțuzeşti! Poate de acum încolo vă vor plăcea și vouă ! 

 Iată : 
 Ingrediente pentru un pateu ce va sătura 6 persoane:
750 g ficat de curcan sau pui sau gâscă
400 g aluat de foietaj 
200 g piept de pui
 1 gălbenuș
 1 lingură untură de gâscă 
2 linguri semințe de fistic zdrobite nu prea mărunt 
Piper, sare
Rețeta inițială era cu fois gras, adică ficat de gâscă îndopată. Noi am adaptat-o, pornind de la ideea că acest produs e mai greu de găsit. Si cu ficat de pui sau curcan rețeta noastră e delicioasă ! 
Se încinge cuptorul la 200 grade. Se sărează și se piperează pieptul de pui. Se prăjește în untură, un minut pe fiecare parte. Se taie ficatul, se condimentează și se amestecă cu fisticul. Se tapetează o formă (20 x 20) cu aluat, se pune un strat de ficat, apoi bucățile de piept și iar ficat. Se acoperă cu o altă foaie de aluat și se coace 20-25 de minute, până suprafața pateului este aurie și crocantă. Îl tăiem în felii potrivite și il servim cu un vin alb rece. 

 



 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu