joi, 11 iunie 2015

Impresii din cămara Arjanei 2015/1 Compot de cireșe




Dragi prieteni, v-am obișunit, ca în fiecare an, să aruncăm impreună o privire în cămara Arjanei. Este desigur vorba de gemuri, compoturi, murături si alte specialități mai inedite, puse pentru iarnă.  Am intitulat această secțiune "Impresii din cămara Arjanei", căci ea este aceea care, cu precădere pregătește așa zisele conserve . Au fost multe rețete gustoase pe
 care le găsiți fie la murături și alte conserve fie , " in cămara Arjanei " . Anul aceste incepem 
cu un compot de cireșe. O rețetă de compot care se pretează, de altfel și la alte fructe, ce aveti voi prin grădină...



zahăr (1 kilogram la 3 litri apă)
3 kg de cireșe
5 – 6 cuişoare
scorţişoară

Se spală cireșele și se rup codițele.
Se aşază fructele în borcane, se umplu borcanele cu apă, pentru a măsura cantitatea de 
lichid. Se golesc apoi, si apa scursă se pune  la fiert cu scorţişoara, cuişoarele şi zahărul 
(1 kilogram la 3 litri apă). Când fierbe lichidul, se toarnă în borcane și se lasă 5 minute. Se scuge, din nou, siropul din borcane, se pune iar la fiert și se repetă operațiunea anterioară. După trei cicluri, se închid borcanele  și se lasă la răcit în perne.  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu