Am postat pentru voi o așa zisă supă de păstăi, o supă de fasole verde, din păstăi late sau rotunde galbene, pe care, precum vă povestem, o făcea soacra Mioarei la Baia Sprie. V-o amintesc acum : http://gusulita.blogspot.de/2012/05/supa-de-pastai.html
Azi mi s- a facut iar poftă de fasolică bună si am gătit această supă cu bulion și bucățele de rosii. Sper să va placă ! Este extrem de apetisantă !
Pentru patru porții avem nevoie de :
600-800 g de fasole verde
O ceapă
250 ml de bulion de roșii sau 2 linguri bune de pastă de roșii
2 lingurițe de făină
O lingură mare de frunze proaspete ( pătrunjel, mărar, țelină )
Un morcov
O bucata nu prea mare de țelină
Un pătrunjel
O roșie
Curățăm zarzavaturile, inclusiv fasolea, pe care o tăiem în bucăți potrivite. Curățăm de asemenea ceapa, și roșia.
Intr-o oală incăpătoare , punem la fiert zarzavaturile și ceapa, și când zeama de zarzavat clocotește, adăugăm fasolea tăiată și lasăm să fiarbă 15--20 de minute. Când fasolea e aproape fiartă, îndepărtam zarzavaturile și ceapa, adaugăm roșille taiate marunt, amestecăm cele două lingurițe de făină cu câteva linguri de bulion, turnăm amestecul în supă, dăm câteva clocote, adăugăm restul de bulion, mai fierbem 10 minute. Dergem cu sare și dacă e necesar, și cu un pic de zahăr adăugăm frunzele tocate mărunt și servim cu pâine proaspătă și,pentru cine dorește, cu smântână.
Tipp:
Dacă nu aveți acasă zarzavaturi, merge supa și cu apă !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu