N-o să vă vină să credeți ! Acești biscuiți pe nume Oreo care fac de-a dreptul carieră la noi, au respectabila vârstă de 103 ani! Prima dată au apărut biscuiții pe piața americană în1912. Au avut o ascensiune amețitoare care se datorește, nu în ultimul rând, numelui foarte inspirat ales. Toți cunoașteți, desigur, biscuiții Oreo ! Cei mai vânduți biscuiți ai secolului XX ! Chiar dacă pe piața românească au ajuns în ultimii ani. Și pentru ca sunt buni, dulci, cu mult caBcao, pot fi folosiți ca bază pentru prajituri și torturi. E o avalanșa de rețete în Internet.
Ingrediente:
250 grame biscuiţi Oreo
200 grame unt
50 grame de zahăr
300 mililitri frișcă
200 grame ciocolată amăruie
Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă cu 100 grame de unt topit până se obṭine o masă omogenă. Se tapetează o formă de tartă de 24 cm cu hârtie de copt şi se presează biscuiții pe fundul și pe pereții tartei jur împrejur. . Se pune forma tapetată în congelator
pentru 10 minute.
pentru 10 minute.
Se combină restul de unt cu zahărul și se pune pe foc,amestecând continuu, până începe
să fiarbă. Se mai lasă un minut, se ia de pe foc și se toarnă peste 100 ml de frișcă, amestecând până se omogenizează. Se lasă să se răcească această compoziție, cam 15 minute. Se toarnă peste blatul din de biscuiți, și se pune, din nou, în congelator pentru aproximativ 30 minute.
Se pune restul de frișcă pe foc. la încălzit, sub punctul de firtbere. Se taie mărunt ciocolata și se toarnă frișca fierbinte peste ea. Se lasă 5 minute, după care se amestecă bine să se omogenizeze. Se toarnă ciocolata peste tartă și se pune în frigider să se răcească bine.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu