duminică, 14 iunie 2015

Tort Oreo (fără coacere)







N-o să vă vină să credeți ! Acești biscuiți pe nume Oreo care fac de-a dreptul  carieră la noi, au respectabila vârstă de 103 ani! Prima dată au apărut biscuiții pe piața americană în1912. Au avut o ascensiune amețitoare care se datorește, nu în ultimul rând,  numelui foarte inspirat ales. Toți cunoașteți, desigur, biscuiții Oreo ! Cei mai vânduți biscuiți ai secolului XX ! Chiar dacă pe piața românească au ajuns în ultimii ani. Și pentru ca sunt buni, dulci, cu mult caBcao, pot fi folosiți ca bază pentru prajituri și torturi. E o avalanșa de rețete în Internet. 
Arjana e foarte " trendy " și a pregătit un tort Oreo ! Curioși, nu-i așa ?


Ingrediente:

25grame biscuiţi Oreo
200 grame unt
50 grame de zahăr
300 mililitri frișcă
200 grame ciocolată amăruie

Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă cu 100 grame de unt topit până se obṭine o masă omogenă. Se tapetează o formă  de tartă  de 24 cm cu hârtie de copt şi se presează biscuiții  pe fundul și pe pereții tartei jur împrejur. . Se pune forma tapetată în congelator 
pentru 10 minute.
Se combină restul de unt cu zahărul și se pune pe foc,amestecând continuupână începe 
 fiarbă. Se mai lasă un minut, se ia de pe foc și se toarnă peste 100 ml de frișcă, amestecând până se omogenizează. Se lasă  se răcească această compoziție, cam 15 minute. Se toarnă peste blatul din de biscuiți,  și se pune, din nouîn congelator pentru aproximativ  30 minute.
Se pune restul de frișcă pe focla încălzit, sub punctul de firtbere. Se taie mărunt ciocolata și se toarnă frișca fierbinte peste ea. Se lasă 5 minute, după care se amestecă  bine  se omogenizeze. Se toarnă ciocolata peste tartă și se pune în frigider  se răcească bine.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu