duminică, 14 iunie 2015

Impresii din cămara Arjanei 2015/2 Gem de cireșe cu afine



Combinatia dintre aceste doua fructe este delicioasă. Dar, desigur, trebuie sa apelăm la afine congelate , caci ele se coc ceva mai târziu. Exact asta a făcut Arjana . 
Ingrediente:
1 kilogram de cireșe
800 grame zahăr
kilogram afine

Se spală cireșele, se rup codițele și se scot sâmburii. Se amestecă cu afinele și zahărul și se pun la fiert. La fierbere, compoziția  devine  foarte fluidă , cireșele au un conținut ridicat de apă. In consecința gemul trebuie fiert destul de mult timp. / Pentru a simplifica lucrurile , putem pune cratița pune în cuptor sau putem fierbr  în mai multe reprize, pentru a lăsa lichidul să se evapore în timpul răcirii. Cînd gemul este legat (se verifică consistența pe o farfurioară, să se vadă cum este gemul când este rece ) se pune în borcane și se lasă să se răcească în perne.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu