Combinatia dintre aceste doua fructe este delicioasă. Dar, desigur, trebuie sa apelăm la afine congelate , caci ele se coc ceva mai târziu. Exact asta a făcut Arjana .
Ingrediente:
1 kilogram de cireșe
800 grame zahăr
1 kilogram afine
Se spală cireșele, se rup codițele și se scot sâmburii. Se amestecă cu afinele și zahărul și se pun la fiert. La fierbere, compoziția devine foarte fluidă , cireșele au un conținut ridicat de apă. In consecința gemul trebuie fiert destul de mult timp. / Pentru a simplifica lucrurile , putem pune cratița pune în cuptor sau putem fierbr în mai multe reprize, pentru a lăsa lichidul să se evapore în timpul răcirii. Cînd gemul este legat (se verifică consistența pe o farfurioară, să se vadă cum este gemul când este rece ) se pune în borcane și se lasă să se răcească în perne.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu