miercuri, 2 decembrie 2015

Fursecuri cu gelée și marțipan



Cu aceste fursecuri incep seria din acest an a prajiturelelor de Advent și Craciun. Am să mă strădui să aveți câteva rețete noi care să le adăugați la colecția voastră de rețete pentru perioada aceasta din an, de așteptare a Crăciunului.

Rețeta aceasta apartine Michaelei și este o rețetă de familie.






Pentru 72 de bucăți avem nevoie de:

300 g de făină
100 g de zahăr
200 g de unt rece
Un praf de sare
Două ouă
400 g de marțipan
75 g de zahăr pudră
3-4 linguri lapte
400 g de gelee de fructe  roșu sau un gem omogen de caise sau căpșune
Zahăr pentru pudrat

Din făină, unt, zahar, un ou și sare frământăm cu repeziciune un aluat fraged pe care îl odihnim în frigider pentru 30 de minute. După ce il scoatem, il intindem intr-o foaie de aproximativ 30/30 cm pe care o coacem timp de 10 minute in cuptorul încins în prealabil. Il scoatem și îl tăiem imediat in 6 fâșii de apoximativ 5 cm lățime.

Din Marzipan, celălalt ou, zahărul pudră și laptele  frământăm o masă omogenă pe care o introducem porționat într-o pâlnie de plastic sau textilă cu care intindem marțipanul pe fâșiile de aluat intr-un strat de aproximativ 1cm. Introducem din nou prajitura in cuptor si o mai coacem pentru 8-10 minute. Scoatem, plasăm în mijlocul fiecărei fâșii o bandă de gem pe care l-am încălzit nițel, lăsăm să se răcească și tăiem fâșiile în 12 părți egale . 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu