luni, 7 decembrie 2015

Bezele cu fulgi de cocos


Pentru reușita bezelelor ingredientul de bază este răbdarea. Ne trebuie răbdare să batem spuma cu adevărat tare, trebuie răbdare să le coacem mult timp la temperatură joasă și să le lăsăm să se răcească inainte de a le desprinde de pe hârtia de copt. Bezele perfecte sunt crocante în exterior și moi înăuntru.

In acest caz vom adăuga bezelelor noastre fulgi de cocos care le vor conferi o aromă spcială.
Pentru 60-80 de bucăți avem nevoie de:

  • 200 g de fulgi de cocos
  • 4 albușe fără urme de gălbenuș
  • 200 g de zahăr fin
  • un pachet de zahăr vanillat
  • un vârf de cutit de scorțișoară

Încălzim cuptorul la 140 de grade. Prajim fulgii de cocos până capătă o culoare gălbuie, la foc mic si lăsăm să se răcească în tigaie.

Recipientul pregătit pentru a bate spuma nu are voie să aibă urme de grăsime. Batem albușurile tare, până capătă o textură  compactă,  cu o suprafață lucioasă. Dacă ridicăm telul spuma nu are voie să curgă. Adăugam zahărul, zahărul vanillat și scorțișoara și batem mai departe compoziția până am integrat bine zahărul iar acesta este impalpabil. Încorporăm, cu mișcări largi si ușoare, fulgii de cocos.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul a două lingurițe facem grămăjoare din compoziție pe care le plasăm la aproximativ 1cm distanță unele de altele. Coacem în cuptorul preincălzit, in treimea inferioară, aproximativ 25-30 de minute. Precum am spus, bezelele trebuie sa fie crocante la exterior si moi la mijloc. Trebuie să avem grijă să nu se ingălbenească. Vom obține cam două tăvi si jumatate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu