vineri, 4 decembrie 2015

Aluat fraged ( rețeta de bază)







Vreau să vă prezint azi un aluat fraged care vă va satisface pe deplin. Secretul constă în proporția dintre ingrediente. De aceea, cel mai bine este, cum ne sfătuiește si Alfons Schubeck, în cartea căruia am găsit rețeta,  să îl preparăm exact din cantitățile prescrise. Va ieși 1 kg de aluat care apoi poate fi folosit după dorință, la tarte sau prajituri cu fructe, sau la fursecuri, cum doriți. El se ține în frigider o săptamănă și poate fi și porționat și congelat. Are o consistență fină și, după coacere,  prajiturele ce se topesc în gură.

Deci, la treabă:
  • 500 g de făină
  • 275 g de unt 
  • 200 g de zahăr pudră 
  • un praf de sare
  • 3 gălbenușe 
  • un pachețel de zahăr vanilat sau miezul de la junătate de baton de vanilie 

Cernem separat făina și zahărul praf. Va rog să nu săriți peste această fază, dragii mei. Și dacă nu aveți sită, procurati-vă! Veți avea, la copt,  mereu, nevoie de ea! 
Amestecăm ouăle, vanilia și sarea cu zahărul praf până obținem o cremă deschisă la culoare si care a crescut în volum. Încorporăm untul ce a stat la temperatura camerei  si, în final, făina. Framântăm aluatul nu prea mult, altfel se va separa untul din aluat. Îl odihnim 
1-2 ore în frigider și îl folosim  după dorință. Din această cantitate vor ieși trei sau patru tarte cu un diametru de 24 de cm sau cam 4 tăvi de fursecuri ca acestea : 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu