Deci, la treabă:
- 500 g de făină
- 275 g de unt
- 200 g de zahăr pudră
- un praf de sare
- 3 gălbenușe
- un pachețel de zahăr vanilat sau miezul de la junătate de baton de vanilie
Cernem separat făina și zahărul praf. Va rog să nu săriți peste această fază, dragii mei. Și dacă nu aveți sită, procurati-vă! Veți avea, la copt, mereu, nevoie de ea!
Amestecăm ouăle, vanilia și sarea cu zahărul praf până obținem o cremă deschisă la culoare si care a crescut în volum. Încorporăm untul ce a stat la temperatura camerei si, în final, făina. Framântăm aluatul nu prea mult, altfel se va separa untul din aluat. Îl odihnim
1-2 ore în frigider și îl folosim după dorință. Din această cantitate vor ieși trei sau patru tarte cu un diametru de 24 de cm sau cam 4 tăvi de fursecuri ca acestea :
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu