luni, 28 decembrie 2015

Spaghetti cu Scampi si Roșii Cherry





După atâtea sarmale, rācituri, porcării și alte alea...Dănuț, băiatul Mioarei, a venit cu o propunere de-a dreptul răcoritoare și dietetică ! Glumesc și eu, dragii mei, dar nu spun un neadevăr. Rețeta aparține întradevăr lui Dan, care, deși așa ocupat cu pregătirea eseurilor ce trebuie predate după Anul nou, ne-a bucurat cu acest fel simplu și gustos. 

Iată, pentru 4 persoane:

Un pachet de paste tip spaghetti 
250 - 300 g de creveți congelați cruzi 
( de culoare gri- deci nu prefierți) 
2-3 căței de usturoi
200 g de roșii cherry 
2 linguri de ulei de măsline

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Decongelăm creveții, îi scurgem bine de apă, curățăm și mărunțim usturoiul, înfierbântăm într-o tigae mai adâncă 2 linguri de ulei de măsline, călim usturoiul, adăugăm creveții, îi invârtim puțin cât să capete o culoare rozalie, dar definitivv nu prea mult, ca să nu se întărească. Adăugăm roșiile tăiate care trebuie să se inmoaie nitel, dar să nu se safarme. Amestecăm scampi astfel pregătiți cu pastele si gata!

Vă doresc poftă bună!
PS. Nu uitați să puneți și un vin alb la rece! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu