marți, 1 decembrie 2015

Medalioane de porc cu mere și cașcaval (dupa Alfons Schubeck, reinterpretat )




Am observat, la Master chef și prin alte părți, că rețetele reinterpretate sunt la mare modă. Asta înseamnă deci că ai o rețetă cunoscută, incercată, apreciată, etc, pe care tu o strici cu iddeile tale personale! Sau?

Acum, fără glumă: aceste medalioane de porc le-a creat și realizat Alfons Schbeck, maestrul meu, cu pere și branza Cammenbert. Imbatabil! Rafinat! 

Eu vă propun o variantă cu mere și cașcaval. Voi puteți să le incercați pe amândouă. 
Pentru patru  persoane : 
Un mușchiuleț de porc 
3 mere  
50 g de unt 
3 linguri de ulei 
6 felii subțiri de cașcaval ( Emmentaler de exemplu) 
250  ml de vin alb 
Sare
Piper 
Un vârf de cuțit de scorțisoară măcinată 
O lingură  de zahăr

Curățăm muschiulețul de grăsime, piei și tendoane și îl tăiem în felii de 1,5 - 2 cm grosime. Batem ușor feliile cu bătătorul de carne, le sărăm și piperăm si le prăjim scurt în amestecul de ulei și unt câte 1-2 minute pe fiecare parte. Intr-o cratiță potrivită fierbem vinul, zahărul și mirodeniile, adăugam merele curățate, spălate și tăiate felii. Le lăsam să dea un clocot, după care le lăsăm să se răceasca în zeama aceasta. Incălzim cuptorul la 220 de grade, plasăm pe fiecare bucată de carne câte doua felii de măr și una de cașcaval, punem feliile intr-o tavă și le plasăm în cuptor pentru scurt timp, atât cât să se topească cașcavalul. Servim medalioanele cu puré de cartofi și legume. Foarte bine se potrivește și un sos de piper. 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu