duminică, 28 februarie 2016

Pulpe de pui pane la cuptor



                                              
                                         
   

Noutatea acestei rețete, foarte potrivită pentru prânzul de duminică, este faptul că, prin procedeul recomandat, obtinem pulpe crocante, desosate, pane, färä sä le fi präjit in ulei si sä fi stat in timpul ästa la coada tigäii. De ce spun asta? Pentru cä, cel putin la mine, prănzul de duminică este o chestie mai laborioasă. Ne adunăm toți cu mic, cu mare, pregătesc de cele  mai multe ori un aperitiv, o supă, un fel principal și un desert. Muncă, frate ! 
Deci e bine când pot sa economisesc ceva timp. 


In rețeta  aceasta se intâmplă așa:
Iau pentru 6 persoane cam 1 kg de pulpițe de jos
Un ou
2-3 linguri de făină
2-3 linguri de pesmet
2-3 linguri de ulei 
Sare 
O foaie de hârtie de copt

Spăl, usuc pulpițele. Îndepărtez pielea ( nu-i musai ) și le dezosez. Pentru asta fac o incizie si eliberez pulpa de os. 
Pregătesc trei vase pentru cele trei faze ale pregătirii panadei: făina, ou bătut (in care am pus sare și un pic de piper) și pesmet.
Trec pe rând pulpele pe rănd în cele trei compoziții. Le așez pe hârtia de copt și le ung ușor cu ulei cu ajutorul  unei pensule din păr sau silicon. Nu prea mult ulei. 
Le prăjesc la cuptor la 175 de grade până devin aurii .În timpul ăsta le întorc odată . 
Eu le-am servit  cu o salată de cartofi bavareză . Rețeta Aici

Avantajul rețetei noastre, simplă, de altfel, nu este doar timpul economisit ci și faptul că nu le frigem în ulei!

În timpul căștigat coacem o pâine, facem supă, punem masa, ne spălăm, ne schimbăm, stergem praful și deschidem zămbitoare ușa! Sau ? 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu